23 Haziran 2011 Perşembe

Comenius Hizmet İçi Eğitim Faaliyeti [2]

[Yazının başlangıcı]


8. Kurstan arta kalan zamanlarda gezebilir miyiz?
Kurs genelde akşam saatlerinde bitiyor. Akşamüstü kursun bulunduğu şehri/kasabayı gezebilirsiniz. İngiltere’de İngilizce öğretmenlerine yönelik kursların pek çoğu kurs programlarına çevre gezileri dahil ediyorlar. Kurs Londra merkezde değilse, Londra’yı gezmek genelde kendi imkanlarınız dahilinde mümkün olacaktır. 2 haftalık kursun ortasında kalan hafta sonunu bu iş için ayırabilirsiniz. Veya dönüşte okula erken başlamak gibi bir derdiniz yoksa, dönüş tarihiniz tatile denk geliyorsa dönüş biletinizi kurs bitiminden 1-2 gün sonraya alabilirsiniz.


9- Londra'da tek başımıza gezebilir miyiz?

%100 garanti veriyorum :)

Kursunuzun olduğu şehirden Londra'ya gitmek ve 1-2 günü orada geçirmek, tek başınıza olsanız dahi hiç zor değil. İşin en zor kısmı kalacak yer. Gitmeden yer ayırırsanız bir hostelda geceleyebilirsiniz. O da olmadı, uygun ücretli oteller mevcut muhtelif yerlerde. Londra'da gezmek için en akılcı ulaşım seçeneği, günlük metro bileti almak ve metro hattını ve gezilecek yerleri gösteren bir el haritası ile oradan oraya dolaşmak bence.. Her metro hattının ayrı bir rengi var haritada. Kesişim noktalarında inip tabelaları takip ederek hat değiştirebilir ve ineceğiniz yere kolayca gidebilirsiniz. İlk başta karışık gibi geliyor ama birinden haritayı anlatmasını rica ederseniz, büyük ihtimalle, anneye anlatır gibi anlatacaktır size ;)


10- Bu kadar kısa sürede ne öğreneceğiz?
Açıkçası kurstan mesleki anlamda çok fazla bir şey beklemeyin. Yabancı diliniz de gelişmeyecek 15 günde. Bu 15 günün en büyük artısı, eğer ilk kez yurt dışına çıkıyorsanız, yurt dışına gitmenin hiç de zor bir şey olmadığını anlamanız olacaktır. Bir de derdinizi anlatmak için geniş zamanda üçüncü tekil şahısla başlayan cümelelerde fiile -s takısı gelip gelmemesinin işimize pek yaramadığını anlayacaksınız. Nihayetinde cebinizden beş kuruş çıkmadan 15 günlük bir İngiltere deneyimi neresinden bakarsanız bakın çok karlı bir iş olacak sizin için.



11- Ne alalım?

Kitap kitap kitap... İnanılmaz ucuz. Boş valizle gidip dolu valizle gelmenizi salık veririm. Kıyafet de uygun olabiliyor pek çok mağazada, eğer indirim denk getirebilirseniz. Bilgisayar, cep telefonu ve diğer elektronik ürünler, kozmetik uygun.. Ama uygun diye ingilizce klavyeli bir notebook almak ne kadar karlı siz hesap edin. Ben cep telefonu almıştım. Memlekette 350 civarı bir fiyatı vardı.. 200 lira civarı bir ücret ödedim. Telefonda Sim Free (her sim kart açık olma) özelliği olmasını isteyin. Yoksa burada kiliti kırdırmanız gerekebilir. Burada 200 gibi fiyatları olan parfümler - arkadaşların yalancısıyım- 100 civarı fiyatlara satılıyor(muş). Benim ilgi alanıma girmediği için takip etmedim. Primark denilen, bizim LCW, Ccollezione gibi her kesime hitap edebilecek bir mağazası var. Çok uygun fiyata kıyafet alabilirsiniz. ama benim aldığım tişört ilk yıkamada soldu. Ama diğer aldıklarımı kullanabiliyorum hala.





16 yorum:

  1. bu süper olmuş Özgür,nerden aklına geliyo böyle orjinal şeyler?Tebrik ederim!

    YanıtlaSil
  2. İlgin ve desteğin için teşekkür ederim.. ;)

    YanıtlaSil
  3. ekim de Exeter yolcusu olan biri olarak keyifle okudum hocam yazılarınızı. 3.yazınızı bekliyorum. Ayrıca takıldığım noktaları cevaplar mısınız ileriki aşamalarda? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Tebrik ederim, hayırlı olsun. Güzel yorumunuz için de teşekkür ederim.
    Elbette sorularınızı cevaplarım. İster buradan, ister e-posta yoluyla
    sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. hocam, çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş....yazılarınızın devamını bekliyoruz....eğer hizmetiçi eğitim ile ilgili bir sorumuz olursa yardımcı olabilir misiniz ? size nasıl soru sorabiliriz ?
    şimdiden teşekkürler.....

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Mail adresim ozgurergin[at]gmail.com. İsterseniz buradan yorum yaparak da ulaşabilirsiniz.
    Her zaman yardımcı olmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  7. [...] http://www.ozgurogretmen.com/comenius-hizmet-ici-egitim-faaliyeti-2/ Etiketler: comenius, exeter, hizmet içi eğitim faaliyeti, ingiltere, ingiltere vizesi [...]

    YanıtlaSil
  8. Özgür Hocam
    Ben şu anda başvuru formu doldurmaktayım. Sizin başvurunuzda kullandığınız form örneğini bana yollamanız mümkün müdür? Ya da en azından E3 E4 E5 E7 bölümlerinde neler yazarsam etkili olur onu söyleyebilir misiniz? Mailinizi bekleyeceğim. İlginize şimdiden teşekkürler.
    mail adresim ilyada19@hotmail.com

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,

    Avusturya'da hizmet içi eğitime katılacağım. Benim sormak istediğim: Kursun başlangıç tarihinden 1 hafta önce orda olursak ( ülkeyi gezmek için) bu Ulusal Ajans için sorun olur mu?

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,
    Kurumunuzla ilgili bir sorun olmadığı sürece UA'nın bunu sorun edeceğini zannetmiyorum ama yine de UA uzmanlarına sormanızda fayda var.

    Keyifli bir kurs dönemi geçirmenizi dilerim.

    YanıtlaSil
  11. Hocam, ingiltere vize basvurusunda ingilizceye cevrilmesi gereken sayfalari bizmi ceviricez yoksa yeminli tercumanin mi cevirmesi gerekiyor? Birde yazinizda ilgili facebook adresinde var demissiniz, adresi bulamadim burayada yazmaniz mumkunmu?

    Cevabiniz icin tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,
    çeviri konusu yazıda da belirttiğim gibi vize için olmazsa olmaz değil. Ben çeviri yaptım, bir arkadaşım yapmadı. İkimiz de (farklı zamanlarda olsa da) vize aldık. Çevirileri kendim yapmıştım ve altına translated by ibaresi koymuştum.

    Mevzubahis facebook grubu için;
    https://www.facebook.com/groups/6768250798/

    Başarılar, iyi şanslar...

    YanıtlaSil
  13. Özgür Bey yazılarınızı ve yorumları okudum, çok da beğendim. Tebrik ederim. Naçizane benim de bir sorum olacak. Cevaplayabilirseniz memnun olurum. Başvuru evraklarında kurs programı ve faaliyet planı isteniyor. Bu faaliyet planının ne olduğunu çıkaramadım bir türlü. Ne olduğunu açıklamanız mümkün mü acaba?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Hanifi Bey,
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Bahsettiğiniz evrakları önkayıttan sonra kursu düzenleyen kurum gönderiyor. Hsangi gün hangi eğitimlerin olduğu, kursun içeriği vs. oluyor evrakta. Eğer göndermedilerse maille isteyebilirsiniz.
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ederim sayın hocam. Dediğiniz evrak bende var ancak o kurs programı sanırım. Pazar "meet homestay hosts", pazartesi " introduction to Ipc" diye başlayan bir program ama faaliyet planı başlığına bir şey uyduramadım. Ben bir de sizin dediğiniz gibi kuruma bir mail göndereyim bakalım ne olacak... Bu arada blog'unuzun başına yazdığınız "teachers open the door, you enter by yourself" cümlesi de çok güzel olmuş. Söylemeden geçemedim. :)

    YanıtlaSil
  16. Sayın hocam yaptığım başvuru kabul edildi. Şimdi Exeter'a gideceğim günleri bekliyor ve vize için uğraşıyorum. :))

    YanıtlaSil