12 Şubat 2012 Pazar

Anadolu Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı

Sınavın tam adı Fen Liseleri, Sosyal Bİlimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı. Sınavla ilgili dikkatimi çeken ilk husus sınav ücreti oldu. 10 Mart'ta gerçekleştirilecek sınavın ücreti  tam 80 TL. 13 Şubat-27 Şubat arasında kılavuzda belirtilen şekilde ücreti yatırıp başvuruyu yapmanız gerekiyor.

Yine bu tür sınavlarda bir de asgari çalışma süresi şarto konuyor. Bu sınav için 3 yıl. 10 Mart itibariyle ücretsiz izinler hariç 3 yıllık bir çalışma maziniz varsa sınava girebiliyorsunuz. 20 branşta atama yapılacak. Sınav sonucunda 20 branşta atama yapılacak.

Anadolu Öğretmen Liselerine ayrı başlık açılmamasının sebebi, en güncel atama yönetmeliği olsa gerek. Bir de Aandolu Liselerinin lağvedilmesi veya bir başka deyişle her isenin anadolu statüsüne getirilip sınavsız öğretmen ataması yapılması fikri (Nimet Çubukçu Projesi) resmen rafa kalktı anlaşılan. Bu durumda sınavsız atanan mevcut öğretmenlerin durumu ne olacak bilinmez.

Herkese başarılar dilerim. Bir de umarım bir an önce oturmuş ve üzerinde büyük çoğunluğun uzlaşmaya vardığı bir atama-terfi yönetmeliğine kavuşuruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder