5 Ekim 2010 Salı

2010-2011 İngilizce Derslerinin Haftalık Ders Sayısında Değişiklik

 
Bilindiği gibi "ANADOLU LİSESİ (HAZIRLIK SINIFI ve 9, 10, 11. SINIFLAR) İNGİLİZCE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI" 2002 yılında hazırlandı. Biz de planlarımızı bu müfradat üzerinden hazırlıyorduk yıllardır.

Bu yıl 2010/76 sayılı Talim ve terbiye kurulu kararı ile ders saatlerinde değişkliğe gidildi. Her ne kadar yıllık planlar hazırlanıp okul idarelerine teslim edilse de, öyle sanıyorum ki bu değişiklik bir çok okul zümresince bilinmiyor veya göz ardı ediliyor. İnternet sitelerinden indirdiğim 2010-2011 eğitim öğretim dönemi İngilizce yıllık planlarından anladığım kadarıyla yapıyorum bu varsayımımı. Biz de bu değşikliğe göre yıllık planlarımızı yapmaya çalışırken, bizim öğretim programımıza ulaşmaya çalıştım internet üzerinden. (Aslında okullarda kitapçık halinde bulunuyor genelde). Ne var ki, ne TTKB sitesinde ne de başka internet sitelerinde rastladım öğretim programına. Hangi sınıfta hangi ünitelerin var olduğunu bilsek de, yine de elimizin altında bu programın olmasında fayda var.
Değişiklikle ilgili dökümanları paylaşıyorum.
Hal böyleyken, bu dosyaları indirip okul türünüze göre yıllık planları yeniden düzenleyebilirsiniz.(Sanırım en çok önünde hazırlık olan okul türlerinde bir karmaşa yaşanacak).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder