19 Temmuz 2013 Cuma

Comenius Regio Projesi Nedir?

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin koordinatörlüğünde, yerel eğitim aktörlerini (okul, üniversite, spor kulübü, kütüphane vb.) kendine ortak ederek başvurabilecekleri bir AB Projesi türüdür. AB üyesi bir ülkenin yerel veya bölgesel eğitim otoritesi ile ortaklık kurulur ve bir veya birden fazla konuda etkinlikler planlar. Başvurular diğer projelerde olduğu gibi Ulusal Ajans'a yapılıyor.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde T.T:N.T.Sosyal Bilimler Lisesi, Atatürk Üniversitesi, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bükreş 6. Bölge Eğitim Müdürlüğü, Bükreş Üniversitesi ve Bükreş'ten bir okulla karşılıklı bir projede bir yıldır görev alıyoruz. Proje süresi 2 yıl olduğu için önümüzdeki yıl da projeyi sürdüreceğiz.

Alternatif Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri konulu projede karşılıklı üçer hareketlilik söz konusu. Alternatif Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri ile ilgili kurs, seminer vb. çalışmalar planlandı ve gerçekleştirilmeye devam ediyor. Elbette ki, bu tür projelerin en önemli artısı, yurtdışındaki meslektaşları ve kurumları yakından tanıma fırsatı bulmak ve çalışmalarını gözlemlemek.

Bizim yürüttüğümüz projenin resmi web sitesi: www.lioac.org


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder