7 Haziran 2013 Cuma

Heceleyen Arı [Spelling Bee]

Yarışmacıların verilen kelimeyi hecelediği (harf harf söylediği / spelling) bir yarışma türü. Amerika'da 1925'ten beri eyaletler düzeyinde ve ulusal düzeyde yapılıyor. Yarışmacılar kelimeyi duyduktan sonra yarışmayı idare eden kişiden kelimenin anlamını veya hangi dilden geldiğini, hatta kelimenin örnek bir cümlede kullanımını  isteyebiliyorlar veya derhal heceliyorlar. Nihayetinde kelimeyi doğru hecelerlerse yarışmaya devam ediyorlar. Elenenlerden sonra geriye kalan kişi galip geliyor.


İngilizce öğretimi için derslerde veya bir okul etkinliği olarak kullanılması yeni değil. Ülkemizde de bazı özel okulların bu yarışmayı bir okul etkinliği olarak yaptığını yerel basın kuruluşlarının internet sayfalarından veya öğretim kurumunun internet sayfalarından öğrendim yarışma hakkında bilgi edinirken. Türkçe öğretimine adapte edilebilir mi bilmiyorum ama ilkokul düzeyinde çocukların sözcük bilgibi, yazma becerisini geliştirmek için kullanılabilir.

Youtube'dan yaptıracağınız bir "spelling bee" araması sizi yarışmayla ilgili videolara götürecek ve yarışmanın yapılışıyla ilgili ayrıntılı bilgi sahibi yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder